bestnyeee

Pages

Thursday, May 28, 2009

Filem Seram Melayu..

Keboringan ini....
Meh usha2 cite hantu+seram+ngeri dolu2...

Aku duk carik Cite Misteri Rumah Tua.......hrmmmm...mana nk dapat ek...


Toyol (1981)
Lakonan Sidek Hussain
Sinopsis : Bachuk, seorang buruh binaan yang malas, telah membuat perjanjian dengan hantu toyol. Toyol makhluk halus bersetuju untuk mencuri untuk tuannya. Tetapi sebagai balasan, toyol itu mahukan seorang perempuan, iaitu adik ipar Bachuk.

Aku : Boleh tahan lar cite nie...ingat2 lupa..


Pasung Puaka (1979)
Lakonan Mokhtaruddin
Sinopsis : Filem ini mengisahkan sekumpulan penjahat yang ingin menguasai sebuah kampung yang kecil. Mereka juga menakut-nakutkan penduduk kampung dengan menjatuhkan hukuman pasung yang dianggap berpuaka dan boleh membunuh sesiapa sahaja yang engkar akan arahan mereka. Seorang pahlawan muncul dan cuba mempertahankan kampung tersebut.

Aku : adalah pahlawan yg di maksudkan adalah hero melayu kite...CICAKMAN???


Mangsa (1981)

Lakonan Mustapha Kamal, Noor Kumalasari
Sinopsis : Sebuah rumah misteri disewa oleh sekumpulan pemuda untuk mengeksplotasikan gadis-gadis sebagai mangsa demi memuaskan nafsu ketua mereka yang dirasuk oleh satu roh yang ingin membalas dendam. Satu pembunuhan pernah berlaku di rumah itu dan mayat si mati ditanam bersama sebuah patung. Setiap masa ketua itu mendengar suara menyuruhnya melakukan pembunuhan. Setiap kali selepas memperkosa mengsanya ketua kumpulan itu terdorong membunuh.Tidak tahan dengan rasukan suara itu mereka berpindah rumah. Sepasang suami isteri muda menyewa rumah misteri itu. Suara itu telah measuk ke dalam tubuh si isteri setelah menjumpai seutas rantai di bilik tidur mereka. Dia mula mengganas dan menggoda Magana. Akhirnya seorang bomoh dapat mententeramkan roh itu dengan memecahkan patung yang ditanam bersama mayat terse but. Rangka mayat itu pula desmidian dengan cara yang betul.

Aku : cm best jerk cite nie...kna carik nie...sape ada????


Perjanjian Syaitan (1981)
Lakonan Azean Irdawaty
Sinopsis : Tambun membunuh penghulu sebuah kampung dan memberitahu Tok Kadim mati kerana kemalangan. Penduduk kampung berdukacita dan melantik Tambun sebagai Penghulu. Sejak itu pelbagai kejadian buruk berlaku. Semua kejadian itu adalah angkara Tambun sehingga dia berjaya berkahwin dengan janda arwah Tok Kadim. Tambun mempunyai seorang adik, Ribut berwajah hodoh, jatuh cinta dengan Ujang. Cinta Ribut tidak berbalas kerana Ujang menyintai Seri. Ribut marah dan benci kepada Seri. Ribut didatangi Syaitan menyerupai nenek dan berjanji menjadikan ribut Jelita. Ribut bersahabat dengan syaitan dan merasa bangga dengan kecantikannya lalu berusaha membalas dendam sehingga berlaku beberapa kematian misteri.

Aku : namanye Jelita..Motip?


Dendam Dari Pusara (1983)
Lakonan Datuk Ahmad Mahmood and Mariani...
Sinopsis :Crite nie tentang Dollah mmpunyai ilmu luar biasa yang diperolehinya dengan memotong dagu si mati dijadikan minyak.tp die melanggar syarat dengan gagal pulangkan barang-barang yang diperolehi dalam tempoh seribu hari.

Aku : dan.....aku xpnah tgk cite nie..


Ilmu Saka (1984)
Lakonan Zulkeflie M. Osman
Sinopsis :Filem ini kisah seorang bomoh membalas dendam terhadap penduduk kampong yang tidak meyakini tradisionalnya setelah muncul seorang doctor di kampong itu. Kehadiran doctor menimbulkan rasa marah bomoh itu kerana merasa terancam. Pada suatu hari seorang kanak-kanak di serang demam kepialau. Tok bomoh telah merawat budak itu tetapi budak itu meninggal. Pada masa lain doctor muda itu berjaya memulihkan pesakit yang juga mengidap demam kepialau. Tok Bomoh mula membuat khinat dengan menggunakan ilmu hitamnya bagi menggangu tugas doktor.


Rahsia (1987)
Lakonan Noor Kumalasari, Shukery Hashim, Dato' Yusof Haslam
Sinopsis : Cerita yang mengisahkan sepasang suami isteri yang baru sahaja kehilangan anak perempuan mereka dimana mereka berpindah ke bungalow lama. Didapati disitu mereka dihantui oleh roh seorang kanak-kanak yang telah dibunuh didalam bungalow tersebut.

Aku : kenapa aku xpnah tau pun kwujudan filem nie...padahal calon anugerah filem terbaik 1987 tueh......konpius.....


Perawan Malam (1988)
Lakonan Dharma Harun, Salih Yaccob, Rosyam Nor, Ziela Jalil
Sinopsis : Tiga rakan karib sedang membuat kajian didalam hutan rimba. Mereka sering diganggu oleh binatang buas dan dihantui oleh ngilaian. Kehadiran mereka disitu rupanya telah menimbulkan kemarahan pontianak disitu kerana telah mencerobohi kawasannya. Salah seorang kawannya telah mencucuk sebatang paku dibelakang lehernya dimana dia telah berubah menjadi seorang yang cantik. Kawan-kawannya tanpa mengetahui asal usul perempuan cantik itu yang mereka menggangap anak orang asli di situ telah membawanya pulang ke kota.

Aku : dah tgk cite nie......lawak jerk


Main-Main Hantu (1990)
Lakonan Hamid Gurkha, Nancie Foo, Melisa Saila
Sinopsis : Satu group budak bola jaring yg kerosakkan bas berdekatan sebuah banglo lama. Mereka menumpang di banglo tersebut dan telah diganggu oleh hantu. Mulanya mereka hampir dikalahkan oleh hantu yang mengganggu mereka. Tetapi akhirnya mereka berjaya mendedahkan rahsia hantu itu.

Aku : aku tgk cite nie masa kcik... & love it...hahahhaa
time bbudak..rs cm takut giller tgk cite cmnie.....
tp skan rs cm lawak giller pun ada..


Fantasi (1993)
Lakonan Erma Fatima, Faizal Hussein
Sinopsis : Sibli, adalah syaitan yang mendapat kuasa dengan meminum darah anak dara setiap kali bulan penuh. Dara diperkosa dan dibunuh oleh Sibli pada malam perkahwinannya dengan Teruna. Dia bersumpah bahawa rohnya tidak aman selagi dia tidak menghancurkan Sibli. Roh Dara merasuk Nora, pemberita yang sedang menyiasat pembunuhan bersiri yang berlaku setiap bulan penuh. Dia percaya bahawa kuasa jahat terbabit kerana mangsa mempunyai kesan gigitan di leher mereka. Dengan bantuan Rahman, teman lelaki Nora dan Azreen adik Rahman mereka berjaya memusnahkan Sibli dengan bantuan tuhan.

Aku : ???


kredit

Tuesday, May 19, 2009

menyelam sambil tersedut air....!!!!!

Okess...korang pnah dive x?
aku rs aku pnah dive....
but rsnye dikategorikan dlm pra dive...
hahahhaha...blasah jerk r nokkksss...

xprience nie masa aku g honeymun kat Bali...siok dowh...
honeymun mmg siok gile babun..kan???
sile angkat tgn....hahahhaha

hrmm..aku x hingat pntai apa namanyer tuh..
tp rsnye dekat Nusa 2..
Nusa 2 pesisir pntai nie tmpt hotel 5 bintang..
slalunyer omputih2 jerk stay kat cni..
sbb aku x bape nk putih....aku x r stay kt area citu..

seingat aku kos tuk dive nie 1,000 000 rp....rm300...
tp mslhnye aku lpe..
nie tuk 2 org atau 1 org...
ampunkan aku ek...byk mkn semut nie..

mmule diorg bg baju dive tuh...huhuhu... mengelitis aku laki bini salin baju..
yerklah.. mana pnah pakai.. aku lak cm kurang kurus bdn... takut r cm berupa barut nangka... hahhahaha

lepas siap2 pakai baju...kiotrg kna dgr pnerangan psl dive nie..
cm bahasa isyarat bile kat bawah laut, cmne nk buang air yg termasuk lam mulut,
cmne nk bernafas gune idung (seryes part nie aku fil....).. dn mcm2 lagi..lpe dah aku... mamat bali tuh ada bg roti,tuk bg mkn kat ikan...kusyuk aku dgr nie...kalo p kuliah dlu pun x kusyuk cmnie...antara idup mati nie weii..ko jgn main2..
nota kaki : sila abaikan lebam2 di kaki aku...ia terjadi ble aku sgt penat..penat kat majlis kwen tak abes lg nie...korg tau x penyakit apa cmnie..kalo aku penat jerk timbul2 r lebam cmni

posing maut b4 trun mnyabung nyawa....

okess..lepas tuh kitorg pun naek bot....
aku dh bdebar2 nie..
mcm2 aku dh wasiatkan kt laki aku...
kut2 r tak sempat nk naek atas nnt..
perjlnan nk ke tmpat dive tuh sekejapan shj...
dan masanye dh tibe...
waaaaaaaa......takuttttttt.....
mke snyum dlm ketakutan

Lepas tuh..mamat2 bali tuh suruh kitorg pakai kasut itik tueh..
tong gas tuh..berat gile uoolllss...
My Hubby trun dlu...dgn kereknyer die ckp..bye cayang...
aku nmpk die praktis napas pakai mulut...bertambah cuak lah aku...

pastu..mamat bali tuh suruh aku trun lak...
waaaaaaaaaa.....rs cm nak larikkk jerk ke darat..
dah bayar on jerk r..aku trun di smbut oleh mamat bali tueh....
pastu die pasangkan topeng idung tueh kat aku...
pastu aku kna gigit benda itam tueh..tuk aku bnafas kut mulut..
and guess what....aku fil...waaaaaaaaaa....
cmne nie...pastu die ajar2..cm boleh cket..
die suruh r aku try kat dlm air lak..and...
aku tertelan air....waaaaaaaa..
ngeri uolls...rs cm nk panggil hubby aku jerk..
tp die dh trun bawah..tingglkan aku snsorg...

dekat 20 minit gak r aku prektis...
aku rs mamat bali tuh pun dh borink tunggu aku...
and...jeng2 aku pun nekadkan diri nk trun...n i made it....yehhhh..
bile smpai bwh..mamat bali tuh guide aku ke lokasi hubby aku...
huh...
and...
mmg best dive ni uolsss..sgt seronok..
tgk ikan..bg makan ikan.....dpt nyelam tgk batu karang...
korg try r...aku gerenti..x mati punyer...
hahhahhaha....
okess r..lyn bape keping pict nie..

My Lovely Hubby..die posing dlu..sbb die smpai bwh dlu...aku masih tkial2 kat atas tueh
lepas tueh..bini die lak posing..hahha..aku rs mc muke ikan buntal jerk
posing laki bini yg sah2 tatau berenang..wakakakak..apa kes menyelam...??hahahaha
main sorok2 die sebalik ikan2..



Saturday, May 16, 2009

Akademi Fantasia 7


yess...
korang sokong sape AF7 nie...
dulu masa AF6 aku sokng Stacy..siap g konsert lg...
bajek nk bwk spnduk...tp tunang aku ckp toksah r....
buat malu jerk...hahahaha...propa jerk...
eh..tp aku mmg g konsert final af6..siap duk bwh lg..
sokong stacy...tp time tu..aku tpikat ngan nubhan...caya r...

tp tuk konsert kali nie..aku rs cm x besh nk p..
cm tdek star jerk...huhuhuhu...
bbudak kali ni cm manja,memain,x hormat cikgu ngat..
tuh pndapat aku r...

pada musim ke 7 nie, aku sokong akim...
pada mula2nye aku minat claudia..tp dah out
pastu aishah..dah out gaks...
pastu aku sokong isma...
tp sejak minggu akhir nie..
aku tpikat kat akim r...
sebab aku sokong akim...wlpun x vote...nan adoooooo
  • aku rs die nyanyi best
  • persembahan die kat pentas sejak dh nak akhir nie..best..
  • aku ingat persembahan die..x mcm hafiz & isma..yerklah...korg terbyg2 x joget die masa nyanyi jd sultan melaka tuh...
  • rmbut...???hehehehehe
  • mybe die pakai susuk penarekk kut...
  • sbb musim nie dh tdek yg besh ngat...aku sokong r die
  • nk sokong hapiz..tp..aku rs cm die hambar jer


hrmm...lastly..aku sbnrnye lg skeee Claudia..aku ske ngat sore die...tp sayang ek..
what de politik ek..

so..korang undi sape ek?
moh lar same2 kite tgk ek....


ok r..aku kna cow dlu..nk masak tuk Mr Azrul...
rindu lak kat die...hahhahahaha...
bye

Friday, May 15, 2009

Hari Meranggah Domino's

huh.........
smlm sptutnyer hari diet aku.......
tp...nan adooooo.....
aku telah dirasuk oleh pocong2 di multimedia utk makan...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
dan smemangnya aku mmg pntang di ajak....
diorg ajak aku mkn pizza...
lg r aku ske..
apa lg...............
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

budak stor part time kat domino's nie..
so..buy 1 free 1...kalo buy 2 dpt r 4 pizza kan..
heven kan kenkorang.....


mkn tnpa pndg kiri kanan...dlm beberapa minit setel dah seme pizza..
manusia makan ok..bukan tikus...hahahahaha...

dan smemangnya...aku rs x ckupp..nak lagiiiiiii...
best tul yg prisa clacik ciken tuh..heben sesangat...
aku nk bodek hubby bli r....slalunyer kalo tersopin kat ampang point baru terbeli..
mke gersang nk pizza lg....waaaaaaaaa

lepas tuh kan...pocong2 tuh ajak aku bergambar..
seryes dowh..aku mmg tanak...
diorg merayu2...yerklah...aku kan sayang kengkwn...aku turutkan jerk..
terpaksa aku gnekan skill masa masuk realiti "next top model" dlu....
yah..pose..klik...pose..klik..
wakakkakakaka....nan adoooooooooo....harus r usah dipercaya





Huh...posing reramai adalah wajib ek.....hehehehehe



Thursday, May 14, 2009

Kuarge....

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com


ala2..cm kiut lar plak ek...hahahahhahaha...
motip?
ngantuk ngat kat opis nie...rs cm nk tercium meja...
kekenyangan makan domino...kenyang keeeeeeee??
hahahhahahaha....

Friday, May 8, 2009

J card ioi mall

huh....aku kpenatan..
baru balik sopin mopin td.....
harus lah HAPPY HOUR kan...hiihihihihi..

sbnrye tak byk yg aku bli....org ramai gle kat Jusco tuh.....
tjuan utama aku nk blikan umi smthing tuk Mother's Day..
tpk2 nk blikan apa...
-pinggan mangkuk..xyah r kut...anak2 die seme dh mangkuk hayun..hahahaha
-perfume....ala..xder diskaung lak..
-baju.....dok auuuuuuuu size lak...
-handbag............ha...........BAEK PUNYER...
soooooooooo....aku blikan r handbag...sembonia..

hope umi ske....x sabar nk jupe umi

korg de bg apa2 tak tuk mak korang sempena mother's day..
jom kite sepereskan mak kite..jommmmmm




Thursday, May 7, 2009

Lya Bertunang....

rs cm cntek nk mampus posing kat katil nie....pdhal...nan adoooo
aku ske giller pict nie...rs cm kurus...korg rasa aku kurus x lam pict nie?
me with tunangan org..


2 May ari tuh...adik ipar aku tunang......
aku dengan jayanye mengofer diri buat cake...

so..terhasil lah 3 biji moist choc cake...lpe nk snap..
and yg pling besh...hubby i pun tlg2 buat......bjaga smpai kul 4 aku buat cake...
dan seme tuh sgt laku okkeww...wah....angkat bakul sendiri..

adik ipar tunang ngan org perak...
meh layan jerk r pict nie

taburan bunga melur kat pelamin...aku yg tabur neh...hehehhee

Hantaran dr pihak perempuan 9++ dulang

Hantaran dr pihak lelaki...diorg balas 22 uuuuu

Tunang & Tunangan..tahniah yerk Lya


Wednesday, May 6, 2009

Happy Birthday Sayang......

30 April...genap r umur hubby aku yg ke .......
korang2 rasa umur die bape?
hahahahhaha...

memula aku pning pale nk pk...apa aku nk bg nie....seme die dh ada.....
waaaaaaaaaaaaaa..
mmcm pk...nk buat surprise cmne....
ahhhhhhhhhhhhh.....buat2 sempoi suda r ek..

hari 29 April tuh...aku ajak r cik kiah pergi ioi mall..
nk die temankan pilih2 adiah...
jalan punye jalan....nan adooooooooooooo...
tdek 1 pun bkenan..
dlm pala otak aku..last choice aku mek perfume jerk nie....

cik kiah dpt temankan aku skjap jerk...
ade dating tgk wyg katanyer....
aihhhhhhhhhhh....yerklah2....

meraban2 aku senosrg...
last2...aku bli parfume gak...
beli hugo...energy...
best lar..
mak skeee uuuu....
kut2 lar nnt leh share2...bau die kesedapan...
hahhahahaha...........
masa tgh pilih2 tuh...ada lar promoter tuh tnye..

prom :nk bli tuk pakwe ek...
aku :eh.......mana de...i bli tuk husband...
prom :wah...u nmpk mude...tak mcm dah kwen...
aku : "(wahhhh..kembang semangkuk.....alang2 dh puji nie..bg r adiah bebyk cket)"
haihhhhhhhhhh...rs cm muda lak plak...

pastu aku p r bli cake kt secret...
brownies peberet aku...
ada lg belen2 kat umah tuh..
hahahhahahah.....

sesampai umah lam kul 9 lbey2 r...
seb baik hubby aku tdek lg...
die sms....
ajak makan victoria...mangai..lg aku ske...
xyah masak...ngeh..ngeh..
(td dh pning paler nk pk masak pe)
so...aku bsiap r cecntik...hahahha..
pdhal nk mkn victoria jerk...lantak r...
ekekekke...

dlm kul 11 kitorg smpai....
oder main kos smpai 3....
aku n hubby mmg ske black peper stik kat cni..
mabeles....




abes makan..harus r balik kan...
xkn nk duk jerk retoran tuh..
hehehe...
on da way nk balik...
dh pkul 12 pun...
dlm hati duk pk...nk wish ker x nie..
hrmmm.......last2...xyah r...
wish kat umah jerk r...

dh smpai umah...apa lg...
aku mula r carik lighter...
die tgh lepak2 depan tv tuh...
nyalakan lilin...mmg aku dh pacak lilin tu awal2 lg..
aku jalan bwk kek dr dapur..pastu aku nyanyi..
hai...tkujat jugak die...
heheheheh....
skeeeeeeeeeeee...
pastu...bg r adiah.......seb baik hubby ske...





pastu...apa lg..aku duk moroyan belasah kek r...
hahhahhaha...kenyang2...