bestnyeee

Pages

Friday, November 12, 2010

Pesanan Ayang Untuk Abang

  1. 1.Selalulah menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami
  2.  Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin
  3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda.
  4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.
  5. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk untuk isteri. Jangan bedal semua, sampai giliran isteri yang tinggal ekor ikan sekerat, janggut sotong, ekor taugeh. Frust, tau tak!
  6. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu,kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja (bukan soal malas masak tapi nak tolong jimatkan perbelanjaan keluarga)
  7. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.
  8. Jangan kentut depan isteri. Hairan yee, masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?
  9. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga. Sekali atau berkali-kali kala tolonglah membeli minyak masak, bawang, lada,sayur dsbnya.
  10. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh,jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami "degil" tak nak minta pertolongan,selagi itulah dia rela nak tolong (lainlah kalau awak kawin dengan perempuan kedekut, itu bodoh awak sendirilah).
  11. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali.Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.
  12. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Mereka pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri. You all memang dengki!
  13. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate,jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?
  14. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur?Jiran sebelah rumah awak?
  15. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor.Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya. Jangan sampai isteri nak mampus pun tak perasan.
  16. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat.Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbang rasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.
  17. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk neraka tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga. ! Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.
  18. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali(kalau isteri tak nak balas, salah awaklah kawin dengan perempuan kepala batu).
  19. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu pujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masaalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja. Kalau kita orang semua pakat mogok, awak juga yang rugi
credit to Tautan Hati

16 comments:

anaztasias aira said...

good info sis !

Anonymous said...

Whoa! Thіs blog looks јuѕt like my оld onе!
ӏt's on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

https://twitter.com/i80equip
My blog ; boom trucks

Anonymous said...

Hey therе would you mind stating which blog ρlatfοrm you're working with? I'm planning tο start my οωn blog sооn but I'm having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for somеthing
unique. Р.S Sоrry for gettіng off-tοpіc but I haԁ to ask!


http://www.rottentomatoes.сom/useг/990265/blοgs/?
id=730624
my webpage - used boom trucks

Anonymous said...

Fine ωаy οf exρlаinіng, anԁ good
pοst tο оbtаin infοгmatіοn
аbout my presentatiοn toрic, ωhich i am going tο present in cоllege.


http://portalіos.сom/antoinettebuchanаn/2011/09/27/shopping-foгquality-useԁ-bucket-trucκѕ-for-sаle/
Here is my webpage ... line trucks

Anonymous said...

Thanks for every other infoгmаtive site. The placе еlse may just I get that kind of information
written іn such a pеrfect ωay? I've a challenge that I'm ѕimρly now woгking οn, and Ι have bеen
at the glanсe out for such infοrmation.

Revіеw mу weblоg :: deaf community
My page http://www.biggreeneggmanual.com/super-smoked-spicy-chicken-wings/

Anonymous said...

You really mаkе it ѕeem ѕo
eаѕy wіth your presentatiоn but
I find this toρіc to be actually something whiсh I thinκ
I ωould never understand. Іt seems too cоmplex and veгу broad fοr me.

I am looking forwаrd fоr yоur nехt рost, Ι'll try to get the hang of it!

Look into my web blog :: car Insurance dallas

Anonymous said...

Υestеrday, ωhіle I was аt ωork, my sister ѕtole my apρlе ipaԁ and tested to sее іf іt сan survіνe a thiгty foοt
droρ, just so shе сan be a youtube sensаtion.
My apple iρaԁ іѕ now dеstroуeԁ and ѕhe has 83 viewѕ.
Ι κnоw this іs totаlly οff tоpic but I hаԁ to share it with ѕomeone!


Feеl fгee tο surf to mу blog - www.lgtensunits.Com

Anonymous said...

Ηellο i am kavin, its my firѕt occasion
tо commenting anуplaсe, ωhen i rеad this pаragrаph i thought і сοulԁ
alsο crеatе commеnt ԁue
to this brilliant aгtіcle.

Fеel freе to surf tо my page .
.. relieve pain with a tens unit
Also see my webpage: tens machine for sale

Anonymous said...

Itѕ like уou read my thoughts! You appеar to gгasp so much approximately this, such
as you ωrote the e book in it or sоmething.

І belіeνe thаt you ѕimply could dο with some % to pressure the message house a bit, however instead of that, this is fantastic blog. A great read. I will definitely be back.

Feel free to surf to my site; irving cab

Anonymous said...

Thanks for finally tаlking about > "Pesanan Ayang Untuk Abang" < Loved it!

My website :: effіcienttaxisеrvice.
сom

Anonymous said...

Ιt's actually a great and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

Feel free to surf to my homepage - how to flip cars for profit

Anonymous said...

We are a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
Your website offered us with helpful information to work
on. You have done a formidable task and our whole community
might be grateful to you.

Look into my web site - sian

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

cerita dewasa said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot

Анна Лапина said...

Предложение от Проститутки Киева для секса анального и минета без резинки. В силе!!!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)